Se & upplev

Oskarshamn är en fantastisk plats med skärgården och havet som närmsta granne. Här finns det många smultronställen att besöka och uppleva. Här finns vacker natur, fiske, shopping, kultur, event, vandringsleder och mycket mer. Läs gärna mer om våra paket & erbjudanden.

Är du sugen på att göra lite längre utflykter så är Oskarshamn den perfekta utgångspunkten för att besöka Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby, Blå Jungfrun, Öland eller Gotland. Från Oskarshamn går det båt till både Öland (sommar) och Gotland.

I Oskarshamn kan du förvänta dig en upplevelse mellan avkoppling och spänning. Staden erbjuder ett rikt utbud av kulturella evenemang, konstutställningar och spännande festivaler som kompletterar den natursköna omgivningen och det historiska arvet. Om du önskar en mer avslappnad vistelse finns det gott om möjligheter att bara vara, vare sig det är vid havskanten eller på en solig uteservering i stadens hjärta. 

Vi tipsar

Äta
Restauranger i Oskarshamn

Hotel Corallen
Restaurang av klass med en oslagbar utsikt över havet och Blå Jungfrun.
Webbplats: www.hotelcorallen.se

Konditori Flanaden
Upptäck en rikedom av traditionella kakor, fina bakverk, utsökta tårtor och nybakat bröd, alla skapade med en modern twist hos Konditori Flanaden. Vår passion för fika genomsyras av ett arv som sträcker sig över sex decennier, med mästerkonditor Flanaden vid rodret. Vi bjuder in till en exceptionell fikastund där kvalitet och innovation möts.
Webbplats: www.konditoriflanaden.se
Shopping
Handla i Oskarshamn
I Oskarshamn finner du både unika affärer och stora kedjor.

Liljeholmens Fabriksbutik
I fabriksbutiken kan du bland annat köpa våra ljus i första- och andrasortering, affischer, brickor och tändsticksaskar med mera med motiv från gamla affischer ur vårt stora arkiv. Liljeholmens Fabriksbutik ligger precis intill Hotel Corallen. 
Webbplats: www.liljeholmens.se

Butik Majne
Erbjuder sedan 2012 inredning, blommor, ätbart och smycken. De utför också blomsterarrangemang till fest, bröllop och begravning.
Webbplats: www.majne.se

Lindhags delikatesser
I det växande sortimentet ingår även salt, senap, glögg, olika såser och nu även kola. Här bedrivs mathantverk i småskalig anda – det vittnar diplomen om på väggen – och medaljer har tagits i SM i Svenskt Mathantverk.
Webbplats: www.lindhag.com

Shoppa i Oskarshamn
Cubus, H&M, KappAhl, Lindex, Colorama, Coop, ICA, Dressman, Intersport, MQ, Din sko, Jeansbolaget, Elektrolux Home, Life, Lekia, Elon
Läs mer om utbudet här!
Jailbreak Oskarshamn
Jailbreak Oskarshamn
Bli inlåst tillsammans med dina vänner eller kollegor! Hinner ni lösa alla klurigheter innan tiden går ut...? Ni bör vara 2-6 spelare och minst 18 år utan målsmans sällskap. Spelet är inte fysiskt ansträngande och inga särskilda kläder behövs, utan här gäller det att använda ert logiska tänkande genom att tillsammans lösa gåtor, uppgifter och olika utmaningar för att ta er ut innan tiden tar slut. Vi finns på Slottsgatan 19, mellan Lekia och Kebabköket i Oskarshamn. Alla kan spela ett rum hos oss – familjen, kompisgänget eller företaget. Det enda ni behöver är en hjärna!

Det finns ingen övre åldersgräns, ni måste dock vara minst 18 år utan målsmans sällskap. Varje familj avgör själv om de anser att deras barn kommer ha roligt och kan bidra i rummen. 

Vi ser fram emot att låsa in er!

Webbplats: jailbreakoskarshamn.com
E-post: info@jailbreakoskarshamn.com
Familj
Aktiviteter för familjen

Här ger vi tips på roliga saker som ni kan göra med familjen eller om ni är på barnsemester i närheten av Hotel Corallen.

Xperiment
Xperiment är ett Science Center för nyfikna i alla åldrar, en spännande utställning fylld av upptäckarglädje och aha-upplevelser. 
Webbplats: xperiment.nu

Temalekparken
I utkanten av Oskarshamns Stadspark, bredvid en vacker fågeldamm ligger en stor temalekplats. Här kan du leka i piratskeppet, plaska med vattenlek, åka linbana eller någon av alla rutschkanor. I anslutning finns även en kiosk med glass och annat gott. Läs mer.

Hitta ut
Hittaut är en form av orientering som passar alla. Leta checkpoints i din närmiljö, få motion samtidigt som du hittar nya berikande platser. Läs mer

Astrid Lindgrens Värld
Träffa Pippi, Emil och de andra barnen i Astrid Lindgrens berättelser. Parken är full av fantasifulla lekplatser och från teaterscenerna hörs musik och sång under hela dagen. 
Se våra erbjudanden: hotelcorallen.se/erbjudanden
Webbplats: astridlindgrensvarld.se

Blå Jungfrun
Blå Jungfrun är en klippö och nationalpark mitt i norra Kalmarsund i Oskarshamns kommun. Öns ursprungliga namn är Blaakulla, känt från 1400-talets början. 
Turer till Blå Jungfrun: solkustturer.se

Ölandsfärjan (sommartid)
Ölandsfärjan trafikerar sträckan Oskarshamn - Byxelkrok med Ölandsfärjan Ms Solsund under sommarmånaderna.
Webbplats: olandsfarjan.se

Simhall
Simhallen i Oskarshamn ligger i Arena Oskarshamn. Här finns simbassänger, bubbelpool och vattenlekar.
Läs mer.

Välkommen att bo hos oss på Hotel Corallen!
Träna
Träna i Oskarshamn

Som hotellgäst hos oss på Hotel Corallen i Oskarshamn har du tillgång till vårt gym. I gymmet har vi löpband, Crosstrainer, motionscykel, multigym samt fria vikter. Vårt gym ligger på markplan.

Gym & träning i Oskarshamn
OCR Oskarshamn -  Länk
Havslätts utegym - Länk
Havslätts motionsspår - Länk
Locxter MMA - locxtermma.com

Actic - actic.se
First Class Gym Oskarshamn - länk
Fitness24Seven - fitness24seven.com
Sevärdheter
Sevärdheter i Oskarshamn

Långa soffan
Långa soffan är en 72 meter lång parkbänk i Oskarshamn. Från Långa soffan har du fin utsikt ut över hamnområdet och Badholmen.

Döderhultarmuseet
Museum med utställning om Axel "Döderhultarn" Petersson och drygt 200 av hans verk. 
Läs mer.

Blå Jungfrun
Blå Jungfrun är en klippö och nationalpark mitt i norra Kalmarsund i Oskarshamns kommun. Öns ursprungliga namn är Blaakulla, känt från 1400-talets början. 
Turer till Blå Jungfrun: solkustturer.se

Fler sevärdheter i Oskarshamn hittar du här.
Fiske
Hotel Corallen i Oskarshamn är omgärdat av spännande fiskevatten. Längs Östersjökusten fiskas med fördel öring, gädda och abborre under stora delar av året. 

Fiske Östersjön Hotel Corallen Oskarshamn
Vatten: Hav med tillhörande skärgård. 
Fiskarter: Gädda, abborre, torsk, strömming, lax, öring, sik och olika typer av vitfisk.

Fiske i insjöar Hotel Corallen Oskarshamn
Det småländska skogslandskapet bjuder på en mängd sjöar med allt från Put and Take vatten med regnbåge till idylliska skogssjöar med en fantastisk artrikedom med gädda, abborre, braxen, gös med flera. Några exempel på fiskevatten i insjö: Boarumegöl, Virån, Försjön, Hägern, Hummeln, Kvillen, Marströmmen, Mösjön, Skiren, Emån. Här kan man fiska gädda, abborre, torsk, mal, strömming, regnbåge, lax, lake, öring, sik, kräftor och olika typer av vitfisk. Här kan det krävas fiskekort. 

Parkering Hotel Corallen Oskarshamn
Vid Hotel Corallen finns ytor att parkera, vill du låsa in ditt ekipage så finns Ernemarvikens Marincenter bara ett stenkast ifrån Hotell Corallen, där finns även möjlighet att smidigt lägga i din båt. För mer information www.ernemarvikensmarincenter.se

Super Pike Open Oskarshamn
CWC Super Pike Open i Oskarshamn är en tävling där eliten av Sveriges gäddfiskare samlas. Läs mer: www.superpikeopen.se

I vår fantastiska restaurang finns det mycket gott att välja bland. Vill ni hitta på något spännande på kvällen utanför hotellet så kan vi varmt rekommendera Pub Kråkan.

BWH(SM) hotels are independently owned and operated. ©2024 Best Western International, Inc.